lytva-rozryvaie-uhodu-z-rf-pro-torhovelne-moreplavstvo

Литва розриває угоду з рф про торговельне мореплавство

 • 22120 переглядiв

Уряд Литви схвалив пропозицію Міністерства транспорту і комунікацій про розірвання угоди з росією про торгівельне мореплавство. Про це повідомляє Kauno diena, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що після схвалення урядом президенту Литви буде запропоновано внести ініціативу розірвання угоди про торгове судноплавство з рф на розгляд Сейму.

За інформацією Міністерства транспорту і зв'язку Литви, угода була укладена у 1993 році і регулює відносини країн у сфері морського транспорту.

Вона включає регулювання організації перевезення вантажів, співробітництво між судноплавними або пов'язаними із судноплавством компаніями та організаціями, митні та інші формальності в портах тощо.

Міністерство транспорту та комунікацій країни вважає, що угода не актуальна для Литви. Більше того, вона неможлива, бо будь-яка співпраця з рф припинилася через вторгнення росії в Україну.

На момент підписання документа Литва ще не була членом Міжнародної морської організації, а як її член країна ратифікувала безліч конвенцій щодо безпечного використання суден, праці моряків, запобігання забрудненню.

Литва будує укріплення на кордоні з рф: Міноборони показало кадри 09.10.24, 14:54

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Литва розриває угоду з рф про торговельне мореплавство

     • 22120 переглядiв

    У Києві працює протиповітряна оборона - КМВА

     • 102252 переглядiв