lyshe-za-22-hodyny-ukraintsi-zibraly-250-milioniv-hryven-dlia-okhmatdytu

Лише за 22 години: українці зібрали 250 мільйонів гривень для "Охматдиту"

 • 18624 переглядiв

За 22 години українці зібрали 250 мільйонів гривень на відновлення дитячої лікарні "Охматдит", по якій рф завдала ракетного удару.

Українці за 22 години зібрали на відбудову "Охматдиту", який атакувала росія, 250 мільйонів гривень, передає УНН із посиланням на посиланням на платформу UNITED24 та дані співзасновника monobank Олега Гороховського.

"Це найшвидший збір UNITED24 та monobank. 250 000 000 гривень менш ніж за добу. Дякуємо кожному, хто долучився до допомоги лікарні "Охматдит" - йдеться у повідомленні платформи UNITED24.

У свою чергу Гороховський уточнює, що до збору долучились 250 тис. українців. Щоб зібрати 250 млн грн на відбудову "Охматдиту" знадобилось 22 години.

"250 мільйонів!!! 250 000 Українців долучилися! 22 години! Це було легендарно! Усім дякуємо!" - написав Гороховський у своєму Telegram-каналі.

Додамо

Як повідомляв УНН, омбудсмен Дмитро Лубінець розповів, що напередодні провів переговори із представниками ЮНІСЕФ.

"ЮНІСЕФ готовий виділити терміново додатково фінансування для, в першу чергу, надання допомоги тим дітям і сім’ям, які перебували в "Охматдиті"", - заявив Лубінець.

Також опрацьовується питання, щоб максимально швидко відновити лікарню.

Крім того, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні оголосив про початок робіт з відновлення дитячої лікарні "Охматдит", яка постраждала внаслідок обстрілу.

За його словами, уряд вже виділив 100 мільйонів гривень з резервного фонду для першочергових відновлювальних робіт і планує збільшити фінансування, як тільки буде готовий проєкт відбудови.

Популярні

Новини по темі

В Одесі було чутно вибух на тлі повітряної тривоги - мер

 • 18561 переглядiв