ukenru
lutsenko-rozpoviv-koli-bude-aktivizovane-slidstvo-schodo-zvilnenogo-politvyaznya-kostenka

Луценко розповів, коли буде активізоване слідство щодо звільненого політв'язня Костенка

 • 10111 переглядiв

КИЇВ. 21 серпня. УНН. Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів, що звільнений політв'язень Олександр Костенко почне відповідати на запитання слідчих після того, як пройде реабілітацію та акліматизацію в Україні після звільнення. Про це він сьогодні повідомив на брифінгу, передає кореспондент УНН.

“Справа по ньому (Костенку — ред.) не закрита. Запобіжний захід, пов’язаний з позбавленням волі, не був обраний. Тому він не повинен був затримуватися. Безумовно, після певного періоду акліматизації й реабілітації в Україні він буде відповідати на запитання слідчих”, — сказав він.

За словами Луценка, попри те, “які б не були претензії правоохоронних органів до наших громадян, але всі вони мають відповідати тут, а не сидіти в російських тюрмах”.

“В будь-якому разі, ця людина заслужила на повагу — те, як вона винесла випробування тюрми агресора. А тепер, як і всі інші громадяни, не дивлячись на позитивне ставлення до жертв Кремля, має відповісти на об’єктивні запитання слідства”, — додав Генпрокурор.

Як повідомляв УНН, український політв’язень Олександр Костенко вийшов на волю після відбування покарання у Кіровській області РФ.

6 серпня Костенко прибув до Києва.

Нагадаємо, у 2014 році Служба безпеки України затримала Олександра Костенка та Станіслава Краснова за незаконне зберігання зброї та вибухонебезпечних речовин.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП