ukenru
lutsenko-do-kintsya-roku-ochikuye-dozvolu-sudu-na-zaochne-slidstvo-schodo-yanukovicha-zakharchenka-ta-inshikh

Луценко до кінця року очікує дозволу суду на заочне слідство щодо Януковича, Захарченка та інших

 • 12710 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Генеральний прокурор України Юрій Луценко сподівається на те, що до кінця року суд надасть дозвіл на заочне слідство за підозрою у відданні наказу стріляти у мирних активістів щодо екс-президента Віктора Януковича, колишнього голови МВС Віталія Захарченка, екс-голови СБУ Олександра Якименка та інших. Про це сьогодні сказав на брифінгу Генеральний прокурор України Юрій Луценко після зустрічі з родинами героїв Небесної сотні, передає УНН.

"Завдяки активізації роботи завершено слідство з встановлення тих, хто дав наказ стріляти у мирних демонстрантів. Ця справа також передана до Печерського суду. І сподіваюся, до кінця цього року, можливо трохи пізніше, ми отримаємо рішення суду щодо можливості заочного досудового слідства, а потім і початку нового процесу над Януковичем, Захарченком, Якименком, Тоцьким, які, за нашою підозрою, дали злочинний наказ стріляти у мирних людей", - наголосив він.

Ю.Луценко уточнив, що після завершення першого процесу у справі держзради В.Януковича, цей процес буде розпочатий у судах.

Генеральна прокуратура України звернулася до Печерського районного суду Києва за дозволом на спеціальну (заочну) процедуру досудового розслідування щодо В.Януковича в справі про організацію розстрілу мітингувальників під час Революції Гідності.

Українські Національні Новини

Політика