ukenru
lukashenko-zvinuvativ-rosiyu-u-nevikonanni-ekonomichnikh-domovlenostey

Лукашенко звинуватив Росію у невиконанні економічних домовленостей

 • 12251 переглядiв

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Президент Білорусі Олександр Лукашенко поскаржився на російську владу, звинувативши її в порушенні двосторонніх домовленостей у нафтогазовій сфері, через які бюджет Білорусі тепер недоотримує прибуток. Про це він розповів у інтерв'ю телеканалу "Білорусь 1", передає УНН.

Зокрема, за словами Лукашенка, його країна недоотримує митні виплати від реекспорту російської нафти. Білоруський лідер нагадав, що в квітні 2017 року з Росією обговорювалася ціна на газ і саме тоді сторони домовилися про зарахування до бюджету митних зборів, але у наслідок підвищення ціни на нафту Білорусь почала заробляти більше, тоді росіяни і припинили перераховувати гроші у бюджет свого сусіда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуть себе по-варварськи: Лукашенко дорікнув РФ за недобросовісну конкуренцію

"Ми від Росії хочемо єдиного - щоб Росія виконувала домовленості і угоди, яких ми з нею досягли, підписали. Розумієте: підписано - це норма. Це хороша риса для будь-якої держави. Тим більше великої держави - Росії. Якщо вже підписав - виконуй. Чи не виконуєш - тебе немає довіри. Тому ми хочемо єдине: робіть те, про що ми домовилися", - розповів президент Білорусі.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко змінив керівництво білоруського уряду. Новим прем'єр-міністром Білорусі став Сергій Румас.

Українські Національні Новини

Новини Світу