lubinets-ukraini-vdalosia-povernuty-z-tymchasovo-okupovanoi-terytorii-dvokh-litnikh-zhinok

Лубінець: Україні вдалося повернути з тимчасово окупованої території двох літніх жінок

 • 22014 переглядiв

Омбудсман Дмитро Лубінець повідомив про успішну евакуацію двох літніх жінок з тимчасово окупованої Херсонської області. Жінки возз'єдналися зі своїми родинами в Києві та Ковелі, де отримають необхідну підтримку.

Із тимчасово окупованої території Херсонської області вдалося успішно повернути ще двох громадянок. Про це повідомляє Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі

За словами Омбудсмана Дмитра Лубінця, цього разу допомоги потребували дві жінки похилого віку, які не могли самостійно виїхати через складну безпекову ситуацію. Після звернення рідних до Офісу Омбудсмана було організовано термінову евакуацію та перевезення жінок на підконтрольну Україні територію.

Зараз вони вже в безпеці та возз'єдналися зі своїми родинами в Києві та Ковелі, де їм буде надана необхідна підтримка та догляд

- поінформував Дмитро Лубінець.

Офіс Омбудсмана продовжує активну роботу з надання допомоги громадянам, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, забезпечуючи їхнє безпечне повернення додому.

України вдалося повернути з окупованих територій ще 14 дітей - Лубінець29.08.24, 20:00

Юлія Котвицька

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вдарили по Херсонщині: поранено 69-річну жінку

     • 21928 переглядiв

    У Сумській області оголошено ракетну небезпеку

     • 20443 переглядiв

    На Київщині рятувальники гасять масштабні лісові пожежі

     • 14494 переглядiв