lidera-khamas-ismaila-khaniiie-ymovirno-bulo-vbyto-zazdalehid-zakladenoiu-bomboiu-nyt

Лідера ХАМАС Ісмаїла Ханійє, ймовірно, було вбито заздалегідь закладеною бомбою - NYT

 • 13445 переглядiв

Ісмаїл Ханійє загинув від вибуху пристрою, таємно закладеного в тегеранському пансіонаті кілька місяців тому. Бомбу було підірвано дистанційно, коли Ханійє перебував у своїй кімнаті.

Декілька джерел у сфері безпеки повідомили New York Times, що вибух, який став причиною смерті Ісмаїла Ханійє, не стався внаслідок ракетного удару. Вибуховий пристрій, який убив лідера ХАМАС Ісмаїла Ханійє, був закладений у гостьовому будинку кілька місяців тому.

Передає УНН із посиланням на матеріал NYT.

Деталі

Ісмаїл Ханія, один з лідерів бойового формування "ХАМАС", був убитий в середу вибуховим пристроєм, який таємно пронесли в тегеранський пансіонат, де він зупинився. Про це кажуть декілька анонімних близькосхідних чиновників, в тому числі двоє іранців, а також один американський чиновник.

Бомбу було підірвано дистанційно, коли було ясно, що Ханійє перебуває у своїй кімнаті. Згідно з повідомленням, він був убитий негайно. Один з охоронців Ханіє також не пережив вибуху.

Нагадаємо

Одразу після розкриття смерті Ісмаїла Ханійе певні джерела, зокрема заступник голови ХАМАС у Газі Халіль Аль-Хайя, який виступив у середу ввечері, висунули теорію про удар, спричинений ракетою.

"Катастрофічний провал"

За даними New York Times, відповідальні за страту лідера ХАМАС змогли використати інший тип недоліків в обороні Ірану, на цей раз щодо безпеки будівлі, яка повинна була ретельно охоронятися. За словами трьох іранських чиновників, це був "катастрофічний провал". Однак, точний спосіб, у який бомба була занесена і захована в спальні лідера палестинського ісламістського руху в резиденції, залишається невідомим.

FT: США та Європа намагаються запобігти війні на Близькому Сході після вбивства лідера ХАМАСу 01.08.24, 14:23

Популярні

Новини по темі

Україна завершила виступи на Олімпіаді-2024 з тенісу

 • 12734 переглядiв