legalizatsiya-agrovirobnikiv-vidnovit-spravedlivist-i-ekonomichnu-spromozhnist-gromad-vag

Легалізація агровиробників відновить справедливість і економічну спроможність громад - ВАГ

 • 3040 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Всеукраїнська асоціація громад виступила на підтримку законопроекту № 3131 про детінізацію виробництва сільськогосподарської продукції. В асоціації заявили про відновлення справедливості та зміцнення економічної спроможності громад, передає УНН.

"Ухилення від сплати податків - це завжди про несправедливість. Недобросовісні суб'єкти господарювання виявляються в привілейованих умовах, отримують більше прибутку і несуть менше витрат. Від цього в програші опиняються всі - конкуренція, люди, бюджети, вся економіка ", - заявив перший заступник голови ВАГ Іван Фурсенко.

В даний час, за різними оцінками, в тіньовий обробці знаходиться більше 40% всіх сільгоспземель України. Через це бюджети всіх рівнів втрачають мільярди гривень, в тому числі на соціальні статті. "Закон не вводить новий податок, а встановлює той мінімум, який кожен фермер повинен сплатити з гектара землі. Для тих, хто працює чесно, нічого не зміниться. Він торкнеться тільки тих, хто ухиляється від сплати податків. Таким чином всі виробники опиняться в рівних умовах ", - додали в асоціації.

Тут також підкреслили високий економічний ефект від прийняття закону. Він принесе місцевим бюджетам від 8 до 12 млрд грн додаткових надходжень. Це сотні нових шкіл, дитячих садів і кілометрів відремонтованих доріг. Детінізація спричинить легалізацію зарплат найманих працівників - люди зможуть претендувати на чесну пенсію і бути захищеними трудовим законодавством України. Крім того, закон не вплине на призначення субсидій: згідно з текстом проекту, доходи від реалізації сільгосппродукції не враховуються в сукупному доході сім'ї, виходячи з якого і приймається рішення про призначення субсидії.

Як повідомлялося раніше, законопроект передбачає внести зміни до Податкового кодексу в частині детінізації виробництва продукції АПК. Він встановлює поставлене податкове зобов'язання 1400 на 1 га або 5% від нормативної оцінки землі. Це не новий податок, а розрахункова сума, з якої буде порівнюватися вже сплачені податки.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    АЕС виробили найбільше електроенергії за добу

     • 15822 переглядiв

    Україна накопичила у ПСГ вже 20,38 млрд куб. м газу

     • 11346 переглядiв

    Пожежі на Луганщині визначили НС регіонального рівня

     • 13080 переглядiв

    У Києві за добу коронавірусну хворобу виявили у 93 осіб

     • 13584 переглядiв

    У МОН дали інструкцію, як повернути гроші за пробне ЗНО

     • 37248 переглядiв

    Сьогодні відбудеться ЗНО з історії України

     • 21018 переглядiв