lavrov-zayaviv-scho-zakhid-pragne-militarizuvati-pivdenno-skhidnu-aziyu

Лавров заявив, що Захід прагне мілітаризувати Південно-Східну Азію

 • 402308 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Міністр закордонних справ росії сергій лаврів заявив, що Захід «мілітаризує» Південно-Східну Азію у спробі стримати інтереси росії та Китаю, готуючи ґрунт для конфронтації між росією та західними лідерами на саміті G20 на Балі. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Виступаючи на прес-конференції після завершення саміту Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) у Пномпені, лавров розкритикував США за їхні дії у регіоні, який і росія, і Захід розглядають як потенційне поле стратегічної геополітичної битви у найближчі десятиліття.

Цитата

«США та їхні союзники НАТО намагаються освоїти цей простір», — сказав лавров журналістам.

Він сказав, що індо-тихоокеанська стратегія президент США Джо Байдена була спробою обійти «інклюзивні структури» для регіонального співробітництва та включатиме «мілітаризацію цього регіону з очевидним акцентом на стримування Китаю та стримування інтересів росії в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні».

Байден раніше заявив лідерам Південно-Східної Азії, що Вашингтон відданий розбудові «Індо-Тихоокеанського регіону, вільного та відкритого, стабільного і процвітаючого, стійкого та безпечного», оскільки він прихильник всеосяжного стратегічного партнерства між Сполученими Штатами та регіоном.

Додамо

Лавров очолить російську делегацію на саміті лідерів G20 на Балі в Індонезії. Оскільки кремль заявив, що президент володимир путін надто зайнятий, щоб взяти в ньому участь.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Чорному морі на чергуванні 14 ворожих кораблів - ВМС

     • 283436 переглядiв

    Вибори в НОК: Гутцайт не прийшов на дебати с Беленюком

     • 735685 переглядiв

    Усику призначили обов'язкового супротивника

     • 837052 переглядiв