ukenru
lavrov-vidreaguvav-na-masovu-visilku-diplomativ-rf-na-khamstvo-zakhodu-vidpovimo

Лавров відреагував на масову висилку дипломатів РФ: на хамство Заходу відповімо

 • 12526 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Росія не буде терпіти хамство країн Заходу і відповість на висилку дипломатів. Про це заявив у вівторок міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Відповімо, не сумнівайтеся. Тому що таке хамство зносити, звичайно, нікому не хочеться. Не будемо цього робити", - сказав С.Лавров.

"Коли то одного, то двох дипломатів, причому шепочучи нам на вухо вибачення, просять виїхати з тієї чи іншої країни, ми знаємо достеменно, що це результат колосального тиску, колосального шантажу, який є головним інструментом Вашингтона на міжнародній арені..." - підкреслив міністр.

Нагадаємо, 4 березня екс-полковник запасу ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені в непритомному стані з отруєнням невідомою речовиною на лавці в торговому центрі в британському місті Солсбері. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що С.Скрипаля і його дочку отруїли нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії.

Лондон застосував санкції. Зокрема, вирішив вислати 23 російських дипломатів. 26 березня до Великої Британії приєдналися ще 23 країни - країни ЄС, Україна, США, Канада та Австралія, також виславши російських дипломатів.

У МЗС РФ пообіцяли відповісти кожній країні на висилку російських дипломатів.

Українські Національні Новини

Новини Світу