ukenru
laureat-pulittserivskoyi-premiyi-buzzfeed-zakrivaye-viddil-novin

Лауреат Пулітцерівської премії BuzzFeed закриває відділ новин

 • 415794 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. BuzzFeed оголосив у четвер, що закриває свій підрозділ новин, що означає кінець одного з найвідоміших новинних сайтів епохи Інтернету, передає УНН з посиланням на The New York Times.

Цитата

"Сьогодні ми скорочуємо нашу робочу силу приблизно на 15 відсотків... і починаємо процес закриття BuzzFeed News", - написав виконавчий директор Джона Перетті у службовій записці для персоналу.

Деталі

Акції BuzzFeed впали більш ніж на 20 відсотків на Уолл-стріт після цієї новини.

"Ми вирішили, що компанія більше не може продовжувати фінансувати BuzzFeed News як самостійну організацію", – сказав Перетті.

Він назвав низку проблем, у тому числі пандемію коронавірусу, падіння фондового ринку та рецесію у технологічному секторі.

"Подолання всіх цих перешкод одночасно - одна з причин, через яку нам довелося приймати важкі рішення, щоб скоротити кількість робочих місць і скоротити витрати", - сказав він.

"Рухаючись уперед, у нас буде єдиний бренд новин у HuffPost, який приносить прибуток, з лояльною прямою аудиторією на першій шпальті", - написав він.

Він додав, що компанія запропонує кілька вакансій на HuffPost та BuzzFeed.com співробітникам BuzzFeed News.

Додамо

BuzzFeed News була заснована наприкінці 2011 року та стала символом нової хвилі інтернет-медіакомпаній.

У 2021 році видання отримало Пулітцерівську премію за матеріал про утиск мусульман в Китаї.

Як зазначає The New York Times, незважаючи на журналістське визнання, підрозділ новин так і не став приносити прибуток компанії.

Українські Національні Новини

Новини Світу