ukenru
kuryatina-zalishayetsya-flagmanom-eksportu-myasa-z-ukrayini

Курятина залишається флагманом експорту м'яса з України

 • 19481 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Україна наростила експорт м'яса за рахунок курятини. Про це повідомляє Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки", передає УНН.

Так, за рік експорт м’ясопродукції зріс на 21%: у січні-вересні 2021 року Україна експортувала продукції м’ясної групи на 593 млн дол., тоді як у січні-вересні 2020 року – на 488 млн дол.

"Вирішальним чинником, який впливає на збільшення експорту агропродукції цієї групи, є зростання вартості та обсягів поставок на зарубіжні ринки м’яса птиці, здебільшого курятини. Ця тенденція зберігається вже кілька років", - коментує старший науковий співробітник відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції ННЦ Богдан Духницький.

Найбільше українського м'яса цього року придбала Саудівська Аравія - на 135 млн дол. Друге місце у списку посідають Нідерланди, третє – Китай.

Щодо м'яса птиці – то експорт продукту за рік зріс на 20%: з 420 млн дол. до 504 млн дол.

"Враховуючи актуальні тенденції, в нинішньому році можливе чергове оновлення рекорду експорту м’яса птиці нашою країною", - підсумував Духницький.

Цікаві факти

За роки незалежності виробництво м’яса птиці в Україні зросло на 98%.

М’ясо птиці, зокрема курятина - залишається найпопулярнішим м’ясом в Україні.

Єдиною курятиною в Україні, яка підтвердила відсутність антибіотиків, залишається “Наша Ряба”. Під час незалежного тестування фахівці дослідили, що виробник (МХП) не використовує антибіотики впродовж всього процесу вирощування птиці.

Зазначимо, що продукція МХП експортується у понад 80 країн світу, що свідчить про високу якість і безпечність м’яса. Цього року МХП став першим, хто відправив українську курятину в Лондон. 

Українські Національні Новини

Економіка