ukenru
kuleba-zustrivsia-z-holovoiu-viiskovoho-komitetu-nato-zaklykav-do-naroshchuvannia-pidtrymky-ukrainy-letalnym-ozbroienniam

Кулеба зустрівся з головою військового комітету НАТО: закликав до нарощування підтримки України летальним озброєнням

 • 28657 переглядiв

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час зустрічі з головою військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером закликав збільшити підтримку України з боку НАТО летальною зброєю та повернутися до практики проведення навчань в Україні.

Голова МЗС Дмитро Кулеба під час зустрічі з головою військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером закликав до  посилення допомоги Україні  з боку Альянсу, насамперед летальним озброєнням та повернення до практики тренувань в Україні.  Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу МЗС. 

Деталі 

Як повідомляється, Кулеба  відзначив важливу роль держав-членів НАТО у наданні Україні допомоги задля відбиття збройної агресії рф.  Він окремо наголосив на важливості продовження допомоги Києву, зокрема, надання критично важливих видів озброєнь та військової техніки.

Кулеба та Бауер обговорили перспективи забезпечення бойової підготовки українських військових  і тісної кооперації оборонних індустрій України та союзників.

Глава МЗС закликав до нарощування підтримки України з боку НАТО, насамперед летальним озброєнням, повернення до практики тренувань в Україні, розгортання ремонтних баз в Україні

- йдеться у повідомленні МЗС.

Також, як повідомляється, сторони поділились своїми очікуваннями від Вашингтонського саміту НАТО.

Доповнення

Голова військового комітету НАТО адмірал Роберт Бауер, виступаючи на Київському Безпековому Форумі заявив, що війна росії ніколи не була пов'язана з реальною загрозою безпеці, яка походить від України або НАТО.  росія напала на Україну через те, що президент володимир путін боїться демократії. Однак армія рф не досягла жодної зі своїх стратегічних цілей.