kuleba-zaprosyv-kytaisku-provintsiiu-huandun-rozvyvaty-spivpratsiu-z-rehionamy-ukrainy

Кулеба запросив китайську провінцію Гуандун розвивати співпрацю з регіонами України

 • 24824 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з губернатором провінції Гуандун КНР. Він запропонував активізувати регіональну співпрацю між Гуандуном та Миколаївською областю, зокрема в сфері відбудови та інвестицій.

Під час робочого візиту до КНР міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з губернатором провінції Гуандун КНР Ван Вейчжуном та делегацією регіональних урядовців. Про це пише УНН з посиланням на заяву МЗС України.

Деталі

Глава МЗС відзначив високий рівень розвитку міста Гуанчжоу та провінції Гуандун. Дмитро Кулеба наголосив на важливості регіональної співпраці між Україною та іншими країнами.

Зокрема, він розповів китайським урядовцям, що низка європейських країн вже взяли патронат над низкою українських міст і регіонів, беручи участь в їхньому відновленні та розвитку.

За словами українського міністра, така співпраця між країнами на регіональному рівні дозволяє досягати відчутних для людей результатів. 

Дмитро Кулеба нагадав, що між провінцією Гуандун та Миколаївською областю з 1994 року встановлено партнерські відносини та запросив владу та бізнес китайської провінції розглянути можливість активізації регіональної співпраці. 

Запрошуємо ваших представників відвідати Миколаївщину та інші регіони України, розглянути перспективи інвестицій та бізнесу, гуманітарні потреби. Ми будемо всіляко вітати та сприяти співпраці між нашими регіонами, участі вашого бізнесу у відбудові та відновленні нашої країни. Україна прагне відновлення та розвитку і така регіональна співпраця може бути дуже ефективною в досягненні цієї мети, створенні робочих місць та підвищення якості життя людей

- заявив очільник МЗС України. 

Дмитро Кулеба також запропонував провести бізнес-форум для налагодження звʼязків між українськими та китайськими компаніями, пошуку нових перспективних проєктів і можливостей співпраці. 

Миколаївщина сильно постраждала на початку повномасштабного вторгнення Росії, але відтоді наші Сили оборони відтіснили ворога і нині регіон активно відбудовується та розвивається. Зокрема є великий попит на будівництво, відновлення промисловості, відновлювану енергетику та інші сфери. Тож зараз хороший момент для поглиблення торговельних звʼязків

- додав Кулеба. 

Губернатор Ван Вейчжун вельми позитивно відзначив значні перспективи українсько-китайської регіональної  співпраці та запевнив міністра Дмитра Кулебу в готовності пожвавити взаємодію з Миколаївщиною та розглянути перспективи взаємодії з іншими регіонами України.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів понад три години переговорів з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї. 

Популярні

Новини по темі