kuleba-vidpravliaietsia-v-afrykanske-turne-hovorytyme-pro-uchast-afrykanskykh-derzhav-u-vidnovlenni-myru-v-ukraini

Кулеба відправляється в Африканське турне: говоритиме про участь держав у відновленні миру в Україні

 • 33255 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить візити до Малаві, Замбії та Маврикію 4-8 серпня. Ключовою темою переговорів буде участь африканських держав у зусиллях з відновлення миру для України та світу.

4-8 серпня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить візити до Малаві, Замбії та Маврикію. Серед ключових тем переговорів буде участь африканських держав у зусиллях з відновлення миру для України та світу. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу МЗС.

Деталі

Як зазначається, всі три країни - Малаві, Замбію та Маврикій -  міністр закордонних справ України відвідає вперше в історії.

У Лілонгве, Лусаці та Порт-Луї Дмитро Кулеба проведе переговори з керівництвом держав, міністрами закордонних справ, діловими та культурними колами.

"У центрі всіх зустрічей буде розвиток двосторонніх відносин на основі взаємної поваги та інтересів. Серед ключових тем буде участь африканських держав у глобальних зусиллях з відновлення справедливого миру для України та світу", - розповіли в МЗС.

Особливим акцентом переговорів у Малаві стане важлива роль України в забезпеченні продовольчої безпеки: обмін досвідом і технологіями у сфері сільського господарства, гуманітарна програма "Grain From Ukraine".

У Замбії міністр обговорить розвиток двосторонніх відносин, політичного діалогу та співпраці в рамках міжнародних організацій.

У Маврикії, який є однією з найуспішніших економік Африки, особливою темою зустрічей стане залучення інвестицій та участь маврикійських бізнесів у відбудові та відновленні України, вказали в МЗС.

Україна шукає місце проведення наступного мирного саміту "Глобального півдня"21.06.24, 01:34

Популярні

Новини по темі