kuleba-proviv-tryhodynni-perehovory-z-ochilnykom-mzs-kytaiu

Кулеба провів тригодинні переговори з очільником МЗС Китаю

 • 20541 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з китайським колегою Ван Ї у Гуанчжоу. Вони мали обговорити шляхи досягнення справедливого миру в Україні та двосторонні відносини.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів понад три години переговорів з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї у китайському місті Гуанчжоу у середу, що Київ назвав багатоденною поїздкою для обговорення шляхів досягнення "справедливого миру" у війні, яку розв'язала рф проти України, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Дмитро Кулеба - найвисокопоставленіший український чиновник, який відвідав Китай після повномасштабного вторгнення рф в Україну в лютому 2022 року, яке Пекін публічно не засудив.

"Переговори щойно завершилися. Загалом вони тривали понад три години, довше, ніж планувалося. Це була дуже глибока та конкретна розмова", - повідомило Reuters українське джерело в делегації.

У своєму вступному слові на зустрічі Кулеба заявив, що очікує "ретельних і предметних переговорів щодо двосторонніх відносин, міжнародного порядку денного і, найголовніше, шляху до миру".

"Я переконаний, що справедливий мир в Україні відповідає стратегічним інтересам Китаю, і роль Китаю як глобальної сили світу є важливою", - зазначив він.

"Маємо уникнути конкуренції мирних планів": Кулеба прибув до Китаю та анонсував перемовини щодо України 23.07.24, 16:07

Популярні

Новини по темі