kuleba-obhovoryv-z-prezydentom-malavi-dopomohu-v-ramkakh-initsiatyvy-grain-from-ukraine

Кулеба обговорив з президентом Малаві допомогу в рамках ініціативи Grain From Ukraine

 • 17900 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з президентом Малаві Лазарусом Чакверою. Обговорено допомогу України в рамках програми "Grain From Ukraine" та потенціал співпраці в різних сферах.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба зустрівся з президентом Малаві Лазарусом Чакверою в Лілонгве. Вони обговорили допомогу України в рамках програми "Grain From Ukraine" та співпрацю країн у різних сферах. Про це Кулеба розповів на своїй сторінці в X, передає УНН.

Деталі

У продовження діалогу між українським та малавійським лідерами я мав честь бути прийнятим Президентом Лазарусом Чакверою у Лілонгве

- розповів Кулеба. 

Малаві приєдналася до комюніке Саміту миру - Зеленський 24.06.24, 20:50

За його словами, Київ цінує тверду та послідовну позицію Малаві щодо російської агресії проти України. Він також підкреслив, що Україна прагне допомогти своїм партнерам, зокрема в рамках програми "Grain From Ukraine".

Ми усвідомлюємо серйозний вплив зміни клімату на продовольчу безпеку Малаві. За дорученням Президента Зеленського я повідомив, що Україна вирішила допомогти Малаві в рамках нашої програми "Grain From Ukraine".  Ми також обговорили потенціал взаємовигідної співпраці в сільському господарстві, фармацевтиці, діджиталізації та інших сферах

 - зазначив глава МЗС

Нагадаємо

Цього літа Україна вперше  відправила 2453,26 тонни соняшникової олії в якості гуманітарної допомоги до африканських країн та Палестини в рамках ініціативи Grain from Ukrain.

Популярні

Новини по темі

Ботсвана приєдналася до комюніке Саміту миру - Зеленський

 • 17691 переглядiв

У Маріуполі горіла військова база окупантів - міськрада

 • 28308 переглядiв

У Києві ускладнено рух на Лобановського: що відомо

 • 17894 переглядiв

У Київській області на боєприпасі підірвався трактор

 • 27458 переглядiв