ukenru
kuchma-nazvav-poslu-frantsiyi-klyuchovi-pitannyami-zavtrashnoyi-zustrichi-tkg-u-minsku

Кучма назвав послу Франції ключові питаннями завтрашньої зустрічі ТКГ у Мінську

 • 11751 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Представник України у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма у розмові з Послом Франції в Україні обговорив перебіг імплементації Мінських угод і порядок денний роботи ТКГ - ключовими питаннями завтрашньої зустрічі у Мінську будуть безпека та звільнення утримуваних осіб. Про це повідомила у Facebook прессекретар представника України у ТКГ Дарка Оліфер, передає УНН.

"Леонід Кучма прийняв Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні Етьєна де Понсена. У розмові йшлося про перебіг імплементації Мінських угод. Детально обговорили порядок денний роботи Тристоронньої контактної групи. Ключовими питаннями завтрашньої зустрічі у Мінську будуть безпека та звільнення утримуваних осіб", - повідомила речниця.

З її слів, Кучма наголосив на першочерговості виконання саме безпекового блоку Мінських домовленостей - припинення вогню, виведення російських збройних формувань, відновлення Україною контролю за тимчасово непідконтрольною ділянкою українсько-російського кордону.

Як повідомляв УНН, у середу, 18 вересня, в Мінську відбудеться зустріч тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України, на засіданні ймовірно будуть узгоджені терміни розведення сил, затверджена і підписана єдина редакція "формули Штайнмаєра", що посприяє проведенню зустрічі в "нормандському форматі" вже в жовтні.

Українські Національні Новини

Політика