ukenru
krayini-zakhodu-obgovoryuyut-navchannya-viyskovikh-zsu-v-roboti-iz-novoyu-zbroyeyu-zrazka-nato-bloomberg

Країни Заходу обговорюють навчання військових ЗСУ в роботі із новою зброєю зразка НАТО - Bloomberg

 • 436277 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Деякі країни-члени НАТО говорять про навчання українських військових за кордоном з використання та обслуговування більш сучасної зброї. Про це інформує УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі 

За словами одного з джерел видання, знайомих з дискусіями між "Великою сімкою" і членами НАТО, метою є допомога Україні поступово перейти від використання озброєння радянських часів до техніки натовського зразка і відповідних стандартів.

Як наголошується, до такого обговорення країни НАТО призвело розуміння того, що запаси зброї радянських часів виснажуються, а війна росії проти України може затягтися.

Зазначається, що союзники зараз значною мірою утримуються від поставок сучасної зброї, щоб не навчати українські сили її застосуванню. При цьому східні держави НАТО ризикують в якийсь момент залишитися без обладнання радянського виробництва.

У виданні підкреслюють, що така допомога, ймовірно, приверне увагу рф.

Нагадаємо 

Міністр оборони України Олексій Резніков у своєму відеозверненні до держав-партнерів України наголосив, що нашій країні потрібна зброя, яку використовують країни НАТО, таким чином українська армія зможе чинити ще ефективніший опір агресору.

Українські Національні Новини

Суспільство