krayini-zakhodu-obgovoryuyut-navchannya-viyskovikh-zsu-v-roboti-iz-novoyu-zbroyeyu-zrazka-nato-bloomberg

Країни Заходу обговорюють навчання військових ЗСУ в роботі із новою зброєю зразка НАТО - Bloomberg

 • 436285 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Деякі країни-члени НАТО говорять про навчання українських військових за кордоном з використання та обслуговування більш сучасної зброї. Про це інформує УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі 

За словами одного з джерел видання, знайомих з дискусіями між "Великою сімкою" і членами НАТО, метою є допомога Україні поступово перейти від використання озброєння радянських часів до техніки натовського зразка і відповідних стандартів.

Як наголошується, до такого обговорення країни НАТО призвело розуміння того, що запаси зброї радянських часів виснажуються, а війна росії проти України може затягтися.

Зазначається, що союзники зараз значною мірою утримуються від поставок сучасної зброї, щоб не навчати українські сили її застосуванню. При цьому східні держави НАТО ризикують в якийсь момент залишитися без обладнання радянського виробництва.

У виданні підкреслюють, що така допомога, ймовірно, приверне увагу рф.

Нагадаємо 

Міністр оборони України Олексій Резніков у своєму відеозверненні до держав-партнерів України наголосив, що нашій країні потрібна зброя, яку використовують країни НАТО, таким чином українська армія зможе чинити ще ефективніший опір агресору.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський нагородив 430 військових, з них 55 - посмертно

     • 84696 переглядiв