ukenru
kopiyu-golovnoyi-roboti-charlza-darvina-z-avtorskimi-pomitkami-prodadut-z-auktsionu

Копію головної роботи Чарльза Дарвіна з авторськими помітками продадуть з аукціону

 • 11788 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Копію головної наукової праці англійського натураліста Чарльза Дарвіна "Походження видів" з рукописними позначками автора продадуть на аукціоні в наступному місяці. Про це пише The Guardian, передає УНН.

Торги проведе аукціонний будинок Christie's 13 грудня в Лондоні. Організатори розраховують продати копію роботи Дарвіна за ціною від 300 тис. фунтів стерлінгів до 500 тис. фунтів стерлінгів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нотатки Мао Цзедуна про китайську літературу продадуть на аукціоні Sotheby's

За словами фахівця Christie's, робота з особистими помітками Дарвіна виставляється на торги вперше. Раніше копія першого видання "Походження видів" без рукописних записів пішла з молотка аукціонного будинку за 269 тис. фунтів стерлінгів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені відновили ДНК тварини льодовикового періоду, знайдену Ч.Дарвіном

Наукова праця "Походження видів шляхом природного відбору, або збереження обраних порід в боротьбі за життя" вийшла у світ в листопаді 1859 року і стала основою еволюційної теорії. У своїй роботі Дарвін наводить аргументи того, що розвиток груп організмів відбувається завдяки природному відбору і демонструє мінливість різних видів рослин і тварин.

Нагадаємо, у Туреччині вирішили припинити викладання у школах еволюційної теорії Чарльза Дарвіна. Як заявили представники освітнього відомства, вона надто контроверсійна та складна для розуміння.

Українські Національні Новини

Новини Світу