kontroleri-rozpovili-za-yakimi-kriteriyami-v-yes-obirayut-ukrayinsku-kuryatinu

Контролери розповіли, за якими критеріями в ЄС обирають українську курятину

 • 6488 переглядiв

Так, по-перше, на вказаних підприємствах запроваджена програма, яка заснована на принципах системи НАССР.

По-друге, м'ясо птиці на підприємствах виготовляється відповідно до спеціальних гігієнічних правил та маркується ідентифікаційним знаком.

Крім того, вироблена на підприємствах продукція має бути визнаною придатною для споживання людиною внаслідок проведення перед- та післязабійного огляду.

Продукція експортерів української курятини в ЄС повністю відповідає чинним вимогам щодо мікробіологічних критеріїв для харчових продуктів.

Дозволене до експорту у ЄС м'ясо птиці має бути отриманим від птиці, яка:

- походить з територій, вільних від високо патогенного грипу птиці;

- не була вакцинована проти грипу птиці;

- походить з господарств, на які не були накладені жодні обмеження щодо хвороб тварин;

- не була забита за схемою здоров'я тварин у разі контролю чи знищення будь-якої хвороби птиці;

- протягом транспортування до забійного пункту не контактувала з птицею, інфікованою високо патогенним пташиним грипом чи хворобою Ньюкасла;

- не контрактувала під час забою, обробки, зберігання та транспортування з птицею чи м'ясом, що мають нижчий статус здоров'я;

- з якою перед та під час забою на бійні поводилися так, як того вимагає законодавство ЄС.

Якщо усіх цих критеріїв виробник дотримується, він може претендувати на право поставляти свою продукцію в країни ЄС. Втім, на сьогодні, як було вже зазначено, контроль ЄС пройшли лише два виробники.

Абсолютним лідером з експорту української курятини, як повідомляв УНН, є "Миронівський хлібопродукт". Його доля в загальному експорті - 88%.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні набули чинності нові вимоги до якості молока

     • 16378 переглядiв

    У Києві на станції "Палац спорту" шукають вибухівку

     • 12543 переглядiв