ukenru
konservatori-chi-spragli-do-novinok-ekspert-rozpoviv-yakomu-alkogolyu-nadayut-perevagu-ukrayintsi

Консерватори чи спраглі до новинок: експерт розповів, якому алкоголю надають перевагу українці

 • 25518 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Алкогольні тенденції у світі постійно змінюються. Це не може не впливати на попит українців на ті чи інші напої. Директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко розповів УНН, яким чином змінюються алкогольні смаки українців та як на них впливають світові тенденції.

Деталі 

"Щодо алкогольних напоїв мало що змінюється. Хоча тенденції існують. Є аксіома, про те, що українці споживають міцні напої — а саме горілки – більша частина. Саме тому виробники якісної горілки отримують найбільші долі ринку. Але водночас з 2010 року ми з вами маємо попит на слабоалкогольні напої, наприклад, вино. Ось споживання і виробництво пива в України спадало, але сухе вино і вино взагалі – зростало", - розповів експерт.

Дорошенко також зауважив дві панівні на українському алкогольному ринку останнім часом тенденції: попит на крафтову продукцію та різноманітні оригінальні новинки.

"Чому великі виробники пива втрачають? Саме через те, що українці постійно хочуть новеньке, і вони звертають увагу на маленьких виробників, на крафтову "нішову" продукцію. Але традиція до споживання міцних алкогольних напоїв українцями є сталою. Горілчані виробники зараз випускають все більше різноманітної горілки. Авторська продукція також має попит, особливо коли вона випускається невеликими партіями", - підсумував Дорошенко.

Доповнення 

Зауважимо, що в Україні великим попитом користується крафтова горілка "Др. Житник" від лікеро-горілчаного заводу "Prime". У лімітованій колекції зі спеціального крафтового цеху виробник використовує виключно натуральні інгредієнти — мед, корінь калгану, цвіт липи та акації, зубрівку, при чому тільки українського походження, що купуються у перевірених постачальників.

Нагадаємо, Bloomberg однією з тенденцій останнього десятиліття назвав саме крафтовий алкоголь

Раніше УНН писав, що до ТОП-5 вітчизняних виробників якісної горілки належать такі компанії: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Prime" (ТМ "Prime", "Др. Житник") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Економіка