ukenru
komitet-vr-pidtrimav-postanovu-schodo-avtokefaliyi-pravoslavnoyi-tserkvi-v-ukrayini

Комітет ВР підтримав постанову щодо автокефалії Православної Церкви в Україні

 • 24035 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Парламентський комітет з питань культури і духовності у середу розглянув постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні, ухвалив затвердити її і рекомендувати Верховній Раді голосувати за неї в цілому. Про це в коментарі УНН повідомив заступник голови комітету з питань культури і духовності – голова підкомітету в сфері свободи совісті Віктор Єленський.

"Сьогодні відбулось засідання комітету з питань культури і духовності, і ми на ньому розглядали постанову про звернення Президента до Вселенського Константинопольського Патріарха Варфоломія щодо надання православній Україні Томосу про автокефалію Української церкви", - сказав він.

За словами Єленського, під час засідання комісія затвердила постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха.

"Ми ухвалили затвердити цю постанову і рекомендувати Верховній Раді голосувати за неї в цілому", - повідомив він.

Як повідомляв УНН, 18 квітня у Раді зареєстровано проект постанови про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні. Голова Верховної Ради Андрій Парубій дав доручення комітету з питань культури і духовності в позачерговому порядку розглянути цей проект з тим, щоб розглянути його на пленарному засіданні у четвер.

Раніше Президент заявив, що проситиме Вселенського Патріарха про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Українські Національні Новини

Політика