ukenru
kndr-vpershe-z-2017-roku-zapustila-mizhkontinentalnu-balistichku-raketu-scho-vidomo

КНДР вперше з 2017 року запустила міжконтинентальну балістичну ракету: що відомо

 • 174184 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. КНДР випустила, ймовірно, міжконтинентальну балістичну ракету (МБР) у бік моря біля свого східного узбережжя. Про це повідомили військові Південної Кореї та Японії, інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Влада Японії заявила, що МБР пролетіла приблизно за 71 хвилину на дальність 1100 км від місця запуску. На їх думку, цей запуск був “новим типом” балістичної ракети.

Вона приземлилася у виключній економічній зоні Японії (EEZ), за 170 км на захід від північної префектури Аоморі о 15:44 за місцевим часом, повідомила берегова охорона.

У Південній Кореї об’єднаний комітет начальників штабів теж вказав про запуск ракети з КНДР. Її максимальна висота становить 6200 км, а дальність її дії – 1080 км.

Цей запуск масштабніший, ніж був у 2017 році, коли КНДР випробовувало Hwasong-15. Тоді вона летіла 53 хвилини на висоті приблизно 4475 км і дальність дії становила 950 км.

Заступник радника з питань нацбезпеки Південної Кореї Су Чу Сук засудив запуск і назвав його “явним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН і скасуванням мораторію на запуски МБР, який Північна Корея пообіцяла міжнародній спільноті”.

Додамо

Це перший повноцінний запуск найбільшої ракети ядерної держави з 2017 року, що є серйозною ескалацією в розвитку на півночі зброї, яка потенційно може випустити ядерні боєголовки будь-де в Сполучених Штатах.

Відновлення основних випробувань, зазначають у Reuters, створює головний біль у питаннях нацбезпеки для президента США Джо Байдена у той час, як він реагує на війну в Україні, чим дає виклик адміністрації КНДР.

Українські Національні Новини

Новини Світу