ukenru
klimkin-dlya-ugorskoyi-menshini-zrobleno-nedostatno

Клімкін: для угорської меншини зроблено недостатньо

 • 11796 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що для угорської громади, яка проживає в Закарпатській області, українська влада зробила недостатньо. Про це він заявив у відеоблозі на своєму каналі в YouTube за підсумками поїздки на Закарпаття, передає УНН.

"Маємо визнати, що недостатньо зробили для угорської громади. Але зараз якраз є шанс із цим надолужити", - підкреслив Клімкін.

Він розкритикував чинну методику навчання, яка, за його словами, не заохочує дітей угорської громади до вивчення української мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриневич пояснила, чому українці в Угорщині відмовляються навчатись рідною мовою

Також він наголосив, що угорська громада - це невід'ємна частина України.

"Розуміємо, в який бік необхідно рухатися  І це не питання наших відносин з Угорщиною. Це питання того, що угорська громада - це невід'ємна частина України, оскільки інакше, коли іноді читаєш в соціальних мережах, угорці контрабандисти або сепаратисти, - це повна маячня.

Просто ми повинні працювати, реально працювати і ангажувати, оскільки й угорці розуміють: якщо всі поїдуть вчитися в Угорщину, коли вони повернуться, і чи повернуться вони, - це велике питання. Це майбутнє України і майбутнє угорської громади в Україні", - заявив Клімкін.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Угорщини Пейтер Сійярто повторив тезу про "дискримінаційність" українського закону про освіту і заявив, що Будапешт не може підтримати євроатлантичні зусилля України до скасування відповідного законодавства.

Українські Національні Новини

Політика