ukenru
kiyiv-ta-krim-viznachili-podalshi-kroki-zvilnennya-politvyazniv

Київ та Крим визначили подальші кроки зі звільнення політв’язнів

 • 11344 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. У МЗС відбулося засідання громадської платформи з питань звільнення політв’язнів з кримськими активістами та родичами незаконно утримуваних окупаційною владою

"Сьогодні ми всі зібралися разом, тут у Києві та в тимчасово окупованому Криму, і мені особливо приємно, що з нами знаходяться заступники Голови Меджлісу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров, для яких російські тортури вже позаду," - заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Учасники зустрічі домовилися про конкретні кроки для звільнення незаконно утримуваних Росією громадян України та допомоги їхнім родинам, доступу українських громадян в окупованому Криму до освіти та усього комплексу державних послуг, включаючи спрощення оформлення необхідних документів," - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чийгоз і Умеров зустрілися з Волкером

Окремо, представники органів державної влади, правозахисники та кримські активісти обмінялися думками щодо законодавчих ініціатив у сфері захисту прав політв’язнів.

Зокрема, у засіданні також взяли участь народні депутати України – Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, високопосадовці з профільних міністерств та відомств.

 

Українські Національні Новини

Політика