ukenru
kitay-zbilshuye-sviy-yaderniy-arsenal-u-3-4-razi-pentagon

Китай збільшує свій ядерний арсенал у 3-4 рази – Пентагон

 • 259682 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. Заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Каль під час конференції Організації Об'єднаних Націй щодо розгляду дії Договору про нерозповсюдження ядерної зброї у Нью-Йорку заявив, що Китай збільшує свій ядерний арсенал у три-чотири рази. Його інтенсивність відбувається дуже швидкими темпами. Про це інформує УНН з посиланням на пресслужбу Пентагону.

Цитата

"Китай прямо зараз перебуває в процесі нарощування ядерного арсеналу дуже швидкими темпами - в три або навіть в чотири рази", - заявив Колін Каль.

Деталі

Заступник міністра зазначив, що в міноборони США раніше чули заяви Китаю про намір обговорювати питання стратегічної стабільності, але у Пентагоні не бачать дійсної готовності Пекіна до такої роботи.

Він також наголосив, що Сполучені Штати продовжуватимуть співпрацювати з іншими ядерними державами, де це можливо, для зменшення ядерних ризиків у світі.

Нагадаємо

Китай припиняє співпрацю зі США в кількох ключових сферах, включаючи зміну клімату, військові переговори та зусилля по боротьбі з міжнародною злочинністю.

Українські Національні Новини

Новини Світу