ukenru
kitay-vse-sche-provodit-politseyski-operatsiyi-v-nimechchini-ministerstva

Китай все ще проводить поліцейські операції в Німеччині – міністерства

 • 947292 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Служба безпеки вважає, що Китай все ще проводить поліцейські операції на території Німеччини, хоча Пекін запевнив Берлін у лютому, що припинив це робити, заявили у понеділок міністерства закордонних справ та внутрішніх справ Німеччини, передає УНН.

Цитата

"Органи безпеки продовжують вважати, що в Німеччині є дві так звані закордонні поліцейські ділянки", - заявив представник МВС на черговій пресконференції.

У листопаді Берлін закликав Пекін закрити поліцейські дільниці у країні.

"Китайська сторона відповіла нам на початку лютого і повідомила, що ці так звані "заправні станції", як їх називала китайська сторона, були закриті", - сказав представник МЗС, додавши, що Берлін все ще веде переговори з Пекіном на вирішення питання.

Представник міністерства внутрішніх справ пояснив, що поліцейські ділянки, були "не стаціонарними офісами, а мобільними об'єктами", з яких китайські та не китайські громадяни виконували "офіційні обов'язки" від імені Пекіна.

Німеччина переглядає свої двосторонні відносини з Китаєм на тлі обережності щодо Пекіна як стратегічного суперника, попри те, що він залишається найбільшим торговим партнером Берліна.

Доповнення

У квітні Міністерство юстиції США звинуватило двох громадян Китаю у спробі створити закордонну поліцейську дільницю у Нью-Йорку від імені відділення Міністерства громадської безпеки Китаю.

Українські Національні Новини

Новини Світу