ukenru
kilkist-skladnykh-kiberatak-na-ukrainski-servery-zmenshylas-na-65percent-derzhspetszviazku-pro-sytuatsiiu-na-kiberfronti

Кількість складних кібератак на українські сервери зменшилась на 65%: Держспецзв'язку про ситуацію на кіберфронті

 • 29640 переглядiв

Українські кіберзахисники зменшили кількість складних кібератак на 65%, зосередившись на найбільш небезпечних загрозах, хоча кібервійна продовжує набирати обертів.

Кількість складних кібератак в Україні вдалося знизити на 65%. Про це в ході онлайн виступу на міжнародній кіберконференції Swiss Cyber Security Days розповів Голова Держспецзв’язку Юрій Мироненко, передає УНН.

Незважаючи на зростання активності хакерів рф, кількість складних кібератак вдалося знизити на 65%. Це стало можливим завдяки тому, що українські фахівці зосередилися на протидії найнебезпечнішим загрозам.

– цитують слова Мироненко у відомстві.

Деталі

У Держспецзв’язку зауважили, що минулоріч Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA зафіксувала 2544 кіберінциденти. Зазначається, що це на 16% більше ніж у 2022 році.

За даними відомства найбільш привабливими цілями для кібератак були державні установи, сектори безпеки та оборони, енергетика та телекомунікації. На ці чотири сфери припадає 40% усіх кібератак.

На жаль, кібервійна продовжується та лише набирає обертів. За два місяці 2024 року CERT-UA вже зафіксував 695 кібератак, що вдвічі більше ніж за аналогічний період 2023 року. 

– відзначили у Держспецзв'язку.

У відомстві нагадали, що команда CERT-UA підготувала рекомендації з кіберзахисту, виконання яких дозволить посилити захищеність систем і мереж.

Ознайомитися з рекомендаціями можна тут.