kiberfakhivtsi-hur-paralizuvaly-rozrobnyka-yadernykh-boieprypasiv-u-rf

Кіберфахівці ГУР паралізували розробника ядерних боєприпасів у рф

 • 20569 переглядiв

Кіберфахівці ГУР МОУ спільно з хакерами атакували провайдера у снєжинську, паралізувавши роботу Всеросійського науково-дослідного інституту технічної фізики. Внаслідок атаки знищено дані, отримано персональну інформацію та виявлено механізми обходу санкцій.

Кіберфахівці Головного  управління розвідки МО України  спільно з хакерами паралізували роботу підприємства під російським чєлябінском, яке розробляє  ядерну зброю. Про це УНН повідомляє із посиланням на ГУР.  

 Кіберфахівці ГУР МОУ спільно з хакерською групою "ВО Team" продуктивно попрацювали під чєлябінском та паралізували роботу підприємства, яке розробляє  ядерну зброю держави-агресора росії

- розповіли в ГУР. 

 Як повідомляється, внаслідок успішної атаки на єдиного провайдера у місті снєжинск чєлябінської області рф — компанію "Вега" — виведено з ладу його 1173 комутатори та 10 серверів. Інформація на серверах "Веги" — знищена.

Без інтернету та послуг звʼязку майже тиждень залишається низка стратегічних підприємств міста. Серед них — "ВНИИТФ" (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики). Як вказали в ГУР, це російське підприємство-розробник ядерних боєприпасів, яке було  підключене лише до провайдера "Вега".

"Вдала атака у кіберпросторі агресора дозволила отримати персональні дані працівників та масив інших документів вказаного заводу, який перебуває під санкціями. Здобута інформація, зокрема, дозволяє встановити механізми обходу санкцій та причетних до цього осіб", - йдеться у повідомленні ГУР. 

 Внаслідок кібероперації також під загрозою зрив держоборонзамовлення рф, про що свідчать коментарі у місцевих пабліках снєжинска, додали в ГУР.

ГУР завершило масштабну кібератаку на урядові ресурси та фінсектор рф - джерело31.07.24, 11:38

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині на дитячому майданчику знайшли гранату

     • 12718 переглядiв