ukenru
khotily-prodaty-cherez-darknet-bilorusy-vykraly-z-nimetskoho-tovarnoho-potiaha-40-shturmovykh-hvyntivok

Хотіли продати через даркнет: білоруси викрали з німецького товарного потяга 40 штурмових гвинтівок

 • 29374 переглядiв

Двоє білорусів викрали 40 штурмових гвинтівок натовського зразка з вантажного потяга в Німеччині, щоб продати їх через даркнет, але були заарештовані поліцією після спецоперації.

Німецька поліція затримала двох білорусів, які викрали коробки із зброєю та хотіли продати їх через даркнет. Про це повідомила газета Bild, пише УНН.

Зловмисники з білорусі викрали 40 штурмових гвинтівок натовського зразку з товарного потяга в Німеччині, з метою продажу через даркнет. Ці гвинтівки китайського виробництва були спочатку доставлені морем до порту Гамбург, де 16 березня їх перевантажили на потяг, призначений для транспортування на склад у Баварії.

Як повідомляється, вони скористалися моментом, коли потяг тимчасово стояв без нагляду в Нижній Саксонії. Щоб непомітно вкрасти з потяга коробки з напів автоматичними гвинтівками, схожими на американські М16, зловмисники дочекались ночі та закопали зброю недалеко від місця зупинки потяга, замаскувавши місце купами собачого калу, очікуючи, що ніхто не зважиться перевіряти вміст через огиду.

Спеціально навчений собака федеральної поліції по запаху рукавичок, кинутих злодіями біля місця злочину, зміг виявити схованку. Коробки з гвинтівками знайшли та до цього часу викрадачів уже не було в країні, адже вони були впевнені, що їм вдасться продати зброю через даркнет.

Проте, поліція змогли перехитрити злочинців. Вони повернули порожні коробки назад у схованку, знову засипали її, і коли за кілька тижнів злодії повернулися, щоб забрати зброю, їх затримали. У пастку потрапили двоє білорусів віком 30 та 45 років. Їх помістили до СІЗО, але давати свідчення вони відмовилися.

Нагадаємо

Президент білорусі олександр лукашенко під час свого візиту до Гродно заявив, що Мінськ не хоче погрожувати іншим країнам, але його країна готується до війни