kharchenko-rishennia-zvilnennia-kudrytskoho-z-pohliadu-zdorovoho-hluzdu-malolohichne

Харченко: рішення звільнення Кудрицького з погляду здорового глузду — малологічне

 • 15456 переглядiв

Директор Центру досліджень енергетики Харченко висловив здивування щодо звільнення Кудрицького з посади голови "Укренерго". Він вважає це рішення нелогічним і таким, що може послабити довіру західних партнерів.

Звільнення голови НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького викликає здивування, оскільки його компанія є однією з небагатьох в Україні, що має побудований захист об’єктів та запас обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури. Про це сказав директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, передає УНН.

Рішення звільнення Кудрицького (голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький — ред.), відверто дивує, адже звільняють людину, в компанії якої в принципі в єдиної з українських енергетичних компаній побудований захист обʼєктів, є запас обладнання, для того, щоб відновлювати обʼєкти. Рішення дивне і з точки зору здорового глузду — малологічне, особливо на фоні того, що змінилось у комунікації з міжнародними проблемами

 - каже Харченко.

Директор Центру досліджень енергетики наголошує, що Наглядова Рада НЕК "Укренерго" , яка має здійснювати зміну менеджменту компанії, не до кінця сформована та немає одного з незалежних членів, що є надзвичайно важливим параметром. 

Немає значення, як вона проголосувала, бо за умови наявності ще одного незалежного члена в цій Наглядовій Раді, дискусія була б іншою. Очевидно, що на членів Наглядової Ради був великий тиск

- каже Харченко.

Він наголошує, що це "супер поганий приклад відносин української влади та бюрократії, із західними принципами корпоративного управління державними компаніями", адже такі емоційно-вольові рішення не прийнятні для них. 

За його словами, лосі немає публічної аргументації звільнення Кудрицького і розуміння, що стало причиною зміни.  На його думку, таке рішення послабить довіру західних партнерів, які надавали кошти для відновлення української енергетики. 

Нагадаємо 

Народний депутат Ярослав Железняк повідомив про звільнення Володимира Кудрицького з посади керівника НЕК "Укренерго". Рішення ухвалено після кількох етапів обговорень, виконувачем обов'язків призначено Олексія Брехта.

Ірина Колеснік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі