ukenru
kerivnika-odnogo-z-suddiv-vinnichchini-zatrimali-na-khabari

Керівника одного з судів Вінниччини затримали на хабарі

 • 8976 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Національне антикорупційне бюро України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили в.о. голови одного з районних судів Вінницької області на отриманні хабара, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби НАБУ.

"НАБУ, САП та СБУ викрили служителя Феміди 2 серпня 2018 року в момент отримання 20 тис. грн неправомірної вигоди через посередника — адвоката. За даними слідства, хабар призначався за прийняття суддівського рішення про закриття справи щодо адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП, стосовно жителя області", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Бюро, 6 серпня 2018 року служителю Феміди, який одночасно виконував обов’язки голови суду, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого за ч.3. ст.368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою").

Як зазначили у прес-службі відомства, наразі готується подання до Вищої ради правосуддя щодо відсторонення судді від здійснення правосуддя.

Також, додали у НАБУ, повідомлено про підозру адвокату-посереднику.

Як повідомляв УНН, САП та НАБУ за час своєї роботи повідомили про підозру 34 суддям.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП