ukenru
kazakhstan-ne-khoche-opinitisya-za-novoyu-zaliznoyu-zavisoyu-mzs

Казахстан не хоче опинитися за новою "залізною завісою" - МЗС

 • 168171 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Компанії, які йдуть з росії через війну в Україні, можуть перенести виробництво в Казахстан, заявив заступник міністра закордонних справ країни Роман Василенко, заявивши, що Казахстан не хотів би опинитися по той бік нової "залізної завіси", пише УНН з посиланням на Die Welt та Reuters.

Цитата

"Якщо з'явиться нова залізна завіса, ми не хочемо бути за нею", — сказав Василенко Die Welt, маючи на увазі західний термін, що означає розділову лінію між Східною та Західною Європою під час холодної війни.

При цьому, вказав він, у Казахстані "вітаються усі компанії з доброю репутацією, які хочуть перенести сюди своє виробництво", однак не повинні заходити у країну лише для того, щоб уникнути санкцій проти росії.

Доповнення

Багато західних компаній закривають підприємства у росії у відповідь на тиск з боку споживачів, які вимагають виступити проти вторгнення в Україну.

Казахстан уникає критики дій росії щодо вторгнення, але президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив цього місяця, що всі країни повинні суворо дотримуватися норм і принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй.

Українські Національні Новини

Новини Світу