ukenru
katastrofa-su-27-na-vinnichchini-opitali-vzhe-40-svidkiv

Катастрофа Су-27 на Вінниччині: опитали вже 40 свідків

 • 9552 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. У кримінальному провадженні про катастрофу літака Су-27, яка сталася під час масштабних військових навчань "Чисте небо-2018", опитали вже 40 свідків. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу військової прокуратури Центрального регіону України.

"На даний час опитано понад 40 свідків. Наразі справа перебуває в провадженні слідчих слідчого управління Головного управління Нацполіції у Вінницькій області. Військові прокурори здійснюють процесуальне керівництво та безпосередньо проводять невідкладні слідчі та процесуальні дії", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо ім'я американського пілота, який загинув у ході навчань "Чисте небо"

Для огляду місця події експерти використали квадрокоптер. Самописці, так звані чорні ящики, на місці трагедії знайдені, інформація з них опрацьовується експертами. Триває робота з вилученою льотною документацію.

На місці події закінчують збирати останків загиблих. Після цього планується призначення судової молекулярно-генетичної експертизи. Також вже призначені судово-медична експертиза та судова експертиза нафтопродуктів для дослідження зразків палива, яким заправлявся літак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У військовій прокуратурі розповіли про версії слідства щодо катастрофи Су-27

Як повідомляв УНН, 16 жовтня під час масштабних військових навчань "Чисте небо-2018", до якого долучилися країни НАТО, зокрема США, на Вінничині зазнав аварії винищувач Су-27 з двома пілотами на борту. Обидва члени екіпажу не вижили. Один із них — український військовий льотчик полковник Іван Петренко, інформацію щодо іншого в оборонному відомстві пообіцяли повідомити пізніше. Водночас у ВПС США вказали на залученість до цього інциденту військового США.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП