karlsen-stav-peremozhtsem-shakhovogo-onlayn-superturniru

Карлсен став переможцем шахового онлайн-супертурніру

 • 9548 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Чемпіон світу норвежець Магнус Карлсен виграв супертурнір Magnus Carlsen Invitational, отримавши перемогу у фіналі американця Хікару Накамуру. Турнір проходив в режимі онлайн на сайті Chess24, передає УНН.

За підсумками чотирьох партій норвежець здобув перемогу з рахунком 2,5:1,5.

У змаганні брали участь вісім шахістів. За підсумками кругового турніру Накамура зайняв перше місце в таблиці, Карлсен - третє, при цьому в очній зустрічі на тай-брейку перемога дісталася чемпіону світу.

У півфіналах 32-річний американець переміг свого співвітчизника Фабіано Каруану, а 29-річний норвежець - китайця Дін Ліженя. Призовий фонд турніру становив 250 тис. доларів, переможець отримав 70 тис. доларів. Турнір був організований Карлсеном, компанії якого належить сайт Chess24.

Карлсен - 16-й чемпіон світу з шахів, перший в історії абсолютний чемпіон світу (переможець в трьох категоріях: класичні шахи, рапід і бліц). Норвежець є наймолодшим шахістом, який очолив рейтинг Міжнародної шахової федерації (FIDE), піднявшись на першу сходинку у віці 19 років і один місяць. На даний момент Карлсен очолює рейтинг в класичних шахах і в рапіді, в бліці він займає друге місце, поступаючись Накамурі.

Накамура є п'ятикратним чемпіоном США. У віці 15 років і 79 днів Накамура отримав звання міжнародного гросмейстера FIDE, побивши рекорд для американських шахістів, встановлений раніше Робертом Фішером.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Карлсен став переможцем шахового онлайн-супертурніру

     • 9548 переглядiв

    Український футболіст оформив переможний дубль в Білорусі

     • 14830 переглядiв

    Представник Ірану при ОПЕК впав у кому

     • 10700 переглядiв

    На Рівненщині вже 746 випадків інфікування COVID-19

     • 11710 переглядiв