ukenru
kabmin-skhvaliv-paket-zakoniv-schodo-finansovikh-derzhgarantiy-u-sferi-okhoroni-zdorovya

Кабмін схвалив пакет законів щодо фінансових держгарантій у сфері охорони здоров'я

 • 16638 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Кабінет міністрів України схвалив проекти законів, які стосуються державних фінансових гарантій у сфері надання медичних послуг та лікарських засобів. Таке рішення було ухвалено на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

"У мене є пропозиція - ухвалити цей пакет законів. Дати триденний термін на його опрацювання відповідно до регламенту. Я прошу профільного віце-прем'єр-міністра Павла Розенка спільно з міністром Кабінету міністрів і в.о. міністра охорони здоров'я створити робочу групу, ще раз все опрацювати для того, щоб максимально якісно направити документ до парламенту", - сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Під час презентації пакету законопроектів щодо фінансових державних гарантій у сфері охорони здоров'я в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зазначила, що проекти законів передбачають п'ять принципових змін.

Перше, за її словами, надання гарантованого пакету медичних послуг і лікарських засобів, які щорічно будуть покриватися державними коштами. "Друге, всі виплати стануть персоналізованими. Кошти будуть іти за пацієнтом, там де пацієнт вибирає, де він хоче лікуватися", - сказала вона.

Також законопроекти передбачають, зазначила У.Супрун, перехід на міжнародні медичні протоколи лікування і діагностики.

"Ми повертаємо педіатрію на первинну ланку, щоби наші діти мали своїх педіатрів", - зазначила посадовець.

До того ж, за словами У.Супрун, через зміни буде забезпечено гідною зарплатою для медичних працівників.

Нагадаємо, МОЗ оприлюднив перелік ліків, за які можна отримати відшкодування.

Українські Національні Новини

Політика