ukenru
izrayil-zayaviv-pro-uspishni-viprobuvannya-sistemi-perekhoplennya-balistichnikh-raket-poza-zemnoyi-atmosferi

Ізраїль заявив про успішні випробування системи перехоплення балістичних ракет поза земної атмосфери

 • 16274 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Ізраїль заявив, що успішно випробував систему, призначену для перехоплення балістичних ракет за межами земної атмосфери. Про це інформує УНН з посиланням на The Jerusalem Post.

Деталі

Система "Стріла" (Arrow-3) є частиною протиракетної оборони, яку Ізраїль розробив останніми роками, щоб захистити себе у конфлікті із Іраном або регіональними воєнізованими угрупованнями, такими як ліванська "Хезболла" або палестинський ХАМАС у секторі Газа.

У Міноборони заявили, що система виявила мету та випустила по ній два перехоплювачі Arrow-3, назвавши місію успішною. 

"З кожним кроком уперед, з кожним розвитком ми забезпечуємо державу Ізраїль можливостями для захисту від загроз, що розвиваються, — йдеться в заяві міністра оборони Бені Ганца. — Наші системи дають Ізраїлю свободу стратегічного маневру".

Система була розроблена державною оборонною компанією Israel Aerospace Industries у співпраці з Агентством протиракетної оборони США.

Додамо

Протиракетна оборона меншої дальності Ізраїлю була яскраво продемонстрована під час минулорічної 11-денної війни в Газі, коли палестинське воєнізоване угруповання ХАМАС випустило по Ізраїлю понад 4000 ракет. Військові кажуть, що вони перехопили близько 90% ракет, на які вони націлилися, а решта здебільшого впала на відкриту місцевість.

Українські Національні Новини

Новини Світу