ukenru
izrayil-i-polscha-vidnovlyat-vidnosini-napruzheni-cherez-superechku-pro-restitutsiyu-golokostu

Ізраїль і Польща відновлять відносини, напружені через суперечку про реституцію Голокосту

 • 93839 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Ізраїль та Польща домовилися покращити відносини, які погіршилися після того, як минулого року Варшава запровадила закон, що обмежує можливість євреїв повертати майно часів Другої світової війни, заявивши у понеділок, що вони взаємно відновлюватимуть послів. Про це УНН пише з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

Новий тимчасовий прем'єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід, який як міністр закордонних справ раніше засудив як «антисемітський і аморальний» законопроект, який зачіпає майно, захоплене нацистськими німецькими окупантами і залишене у повоєнних комуністичних правителів.

«Було вирішено, що відносини будуть відновлені в їхньому належному руслі», — йдеться у заяві президента Ізраїлю Ісаака Герцога після його розмови зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою.

«Обидва президенти висловили сподівання, що будь-які майбутні питання між Польщею та Ізраїлем вирішуватимуться шляхом щирого та відкритого діалогу та у дусі взаємної поваги», — йдеться у повідомленні.

В офісі Дуди заявили, що посол Польщі в Ізраїлі, відкликаний під час скандалу, має повернутися. В офісі Герцога повідомили, що новий призначений посол Ізраїлю у Польщі вручить свої вірчі грамоти найближчими днями.

Українські Національні Новини

Новини Світу