ukenru
it-dlya-derzhsektoru-podorozhchaye-globalni-vitrati-otsinili-u-557-mlrd-dolariv

ІТ для держсектору подорожчає: глобальні витрати оцінили у 557 млрд доларів

 • 17697 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Компанія Gartner оприлюднила свіжий прогноз щодо глобального державного ринку інформаційних технологій (IT). Аналітики вважають, що цей сегмент у наступному році продемонструє зростання на 6,5 відсотка, повідомляє УНН.

Оприлюднені дані враховують витрати в області електронних пристроїв, програмного забезпечення корпоративного класу, систем для центрів обробки даних, IT-сервісів, комунікаційних і внутрішніх сервісів.

Деталі

Вказано, що у наступному році, за підрахунками аналітиків Gartner, розмір державного IT-сектора досягне 557,3 мільярда доларів. З них 203,9 мільярда доларів - IT-сервіси. На програмне забезпечення доведеться витратити 151,8 мільярда доларів, на внутрішні сервіси - приблизно 66,0 мільярдів доларів, телекомунікаційні сервіси - 61,0 мільярд доларів. На пристрої прийдеться 40,4 мільярда доларів, на центри обробки даних - 34,2 мільярда доларів.

Як повідомляють експерти Gartner, у поточному році сумарні IT-витрати в державному секторі сягнуть близько 523,2 мільярда доларів, піднявшись на 9,5% у порівнянні з минулим роком.

Зазначається, що цього року найбільшим сегментом стануть IT-сервіси з результатом 188,1 мільярда доларів. Ще 135,6 мільярда доларів піде на програмне забезпечення. На внутрішні сервіси доведеться витратити 64,2 мільярда доларів, а на телекомунікаційні сервіси - 61,5 мільярда доларів. Витрати в області пристроїв становитимуть 41,0 мільярд доларів, у сфері дата-центрів - 32,7 мільярда доларів.

Українські Національні Новини

Економіка