iran-zaareshtuvav-desiatky-liudei-u-poshukakh-pidozriuvanykh-u-vbyvstvi-lidera-khamas-nyt

Іран заарештував десятки людей у ​​пошуках підозрюваних у вбивстві лідера ХАМАС - NYT

 • 16559 переглядiв

Іран розпочав масштабне розслідування вбивства Ісмаїла Ханії, лідера ХАМАС. Заарештовано понад два десятки людей, включаючи високопосадовців, у відповідь на серйозне порушення безпеки в Тегерані.

Іран розпочав масштабне розслідування вбивства лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії і уже заарештував десятки людей у ​​пошуках підозрюваних, повідомляє The New York Times, пише УНН.

Деталі

"Іран заарештував понад два десятки людей, включаючи старших офіцерів розвідки, військових чиновників та співробітників військового гостьового будинку в Тегерані, у відповідь на величезне та принизливе порушення безпеки, яке дозволило вбити одного з лідерів ХАМАС", - пише видання з посиланням на двох іранців, знайомих із розслідуванням.

Арешти високопосадовців, як вказано, відбулися після вбивства внаслідок вибуху в середу вранці Ісмаїла Ханії, який очолював політичний офіс ХАМАС у Катарі та відвідав Тегеран на інавгурацію нового президента Ірану, зупинившись у гостьовому будинку на півночі Тегерана, столиці Ірану.

"Жорстка реакція на вбивство Ханії підкреслює, наскільки це був руйнівний провал безпеки для керівництва Ірану, оскільки вбивство сталося в комплексі, що суворо охороняється в столиці країни, усього через кілька годин після церемонії приведення до присяги нового президента країни", - зазначає видання.

"Відчуття того, що Іран не може захистити ні свою батьківщину, ні своїх ключових союзників, може виявитися фатальним для іранського режиму, оскільки по суті це сигнал його ворогам, що якщо вони не можуть повалити Ісламську Республіку, то можуть її обезголовити", - сказав Алі Ваєз, директор Міжнародної кризової групи по Ірану.

Лідера ХАМАС Ісмаїла Ханійє, ймовірно, було вбито заздалегідь закладеною бомбою - NYT01.08.24, 20:50

Популярні

Новини по темі

Українські шаблістки вийшли у півфінал Олімпіади-2024

 • 14798 переглядiв