indiia-vidmovylasia-vid-rosiiskoi-nafty-z-tankeriv-pidsanktsionovanoho-sovkomflotu-bloomberg

Індія відмовилася від російської нафти з танкерів підсанкціонованого "Совкомфлоту" - Bloomberg

 • 28140 переглядiв

Всі індійські нафтопереробні заводи зараз відмовляються приймати російську нафту, що перевозиться танкерами "Совкомфлоту", через санкції США проти російської державної судноплавної компанії.

Всі індійські нафтопереробні заводи тепер відмовляються приймати російську нафту, що перевозиться танкерами компанії "Совкомфлот" через санкції США, що ще більше ускладнює торгівлю, яка процвітала після вторгнення в Україну два роки тому. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

За словами співрозмовників видання, приватні та державні нафтопереробники, включаючи найбільшу - Indian Oil Corp., припинили приймати вантажі, якщо вони знаходяться на танкерах "Совкомфлоту".Джерела додали, що нафтопереробники ретельно перевіряють право власності на кожне судно, щоб переконатися, що воно не пов’язане з російською компанією чи іншими підсанкційними групами.

Індійські компанії Indian Oil, Bharat Petroleum Corp., Hindustan Petroleum Corp., Mangalore Refinery & Petrochemicals Ltd. і Nayara Energy Ltd не відразу відповіли на електронні листи з проханням про надання коментарів.

Доповнення

Минулого місяця Офіс із контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США включило до санкційного списку "Совкомфлот" і 14 танкерів із сирою нафтою, в яких ця російська державна компанія має інтерес.

Індія була основним покупцем російської нафти з моменту вторгнення рф в Україну, але посилення санкцій з боку США призвело до зменшення торгівлі між країнами й до того, що індійські нафтопереробники шукають дорожчу нафту з інших регіонів, наприклад із США.

Нагадаємо

Індія скорочує закупівлі російської нафти, розглядає можливість заміни нафтою з Саудівської Аравії через проблеми з оплатою та менш привабливі знижки.

Російський танкер, який потрапив під санкції, причалив у Китаї для вивантаження російської нафти - Reuters07.03.24, 15:00

Популярні

Новини по темі

У столиці нормалізувалася якість повітря - КМДА

 • 37002 переглядiв

Україна отримала 12 модульних мостів від Світового банку

 • 27870 переглядiв