iakshcho-kytai-zakhoche-vin-mozhe-prymusyty-rosiiu-zupynyty-tsiu-viinu-zelenskyi

"Якщо Китай захоче, він може примусити росію зупинити цю війну" - Зеленський

 • 29452 переглядiв

Президент України закликав Китай тиснути на Росію для припинення війни, а не бути посередником. Зеленський наголосив, що сильніші держави мають чинити більший тиск на агресора.

Президент України Володимир Зеленський розповів, що, якщо Китай захоче, він може примусити росію зупинити війну проти України. Президент наголосив, що хотів би, щоб Китай тиснув на росію щодо закінчення війни так само як тиснуть США, так само як тисне ЄС. Про це Зеленський заявив в інтерв’ю французьким ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Якщо Китай захоче, він може примусити росію зупинити цю війну. Я б хотів, щоб вони не займали посередницьку місію. Я хотів би, щоб вони тиснули на росію щодо закінчення війни. Так само, як тиснуть США, так само, як тисне ЄС. І чим сильніше держава, тим сильніше треба тиснути на росію. Не навпаки. Мені здається, тоді буде швидкий результат". Не треба у війні, коли є агресор, займати посередницьку позицію

- сказав Зеленський.

Він зазначив, що хотів би, щоб Китаю була сильна позиція щодо війни, щоб вони зупинили росіян.

Нічого нам зайвого не потрібно. Не потрібна ніяка додаткова підтримка. Це повинно базуватися на міжнародному праві. Я б дуже хотів, щоб у Китаю була ось така, дуже принципова позиція

- додав президент.

Нагадаємо

Україна запросила Китай брати участь в щонайменше в проміжних зустрічах, які будуть за пунктами Української формули миру. Китайська сторона уважно сприйняла цю пропозицію.

Популярні

Новини по темі