hrafiky-vidkliuchen-skasuvaly-do-1400-po-vsii-ukraini-ukrenerho

Графіки відключень скасували до 14:00 по всій Україні - Укренерго

 • 100299 переглядiв

Сьогодні, 8 липня,  з 10:30 до 14:00 обмеження на користування електрикою скасовані для всіх областей. З 19:00 до 22:00 прогнозується обмеження обсягом чотирьох черг одночасно. В інші години доби - обмеження обсягом три черги. Про це у понеділок повідомили в Укренерго, передає УНН

Споживання

Сьогодні вранці, 8 липня, Диспетчерський центр "Укренерго" зафіксував споживання нижче прогнозного рівня. Зниження споживання вранці після вихідних та накопичений резерв в системі дали змогу зменшити обсяг обмежень. А з 10:30 до 14:00 обмеження будуть скасовані для всіх регіонів України

- йдеться у повідомленні Укренерго.

Зазначається, що на вечір, зі зростанням споживання і температури повітря, очікується збільшення обсягу обмежень. За прогнозом, з 19:00 до 22:00 обленерго будуть застосовувати 4 черги графіків відключень одночасно.

В інші години доби – по всій Україні діятимуть 3 черги відключень.

Втім, зі зміною ситуації в енергосистемі, як вказали в "Укренерго" можуть змінити обсяг застосування обмежень. 

 Імпорт та експорт 

Протягом доби очікується імпрот з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 29 844 МВт*год, з максимальною потужністю 1538 МВт.

Експрот не відбувається і не передбачається.

Мережі "Укренерго" та Обленерго

На ранок залишаються знеструмленими 504 населених пункти.

Через бойові дії: є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

З технічних причин: знеструмлювалися споживачі у Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій, Івано-Франківській, Сумській, Чернігівській областях.

Як вказали в Укренерго, технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі, а також є наслідками бойових дій у прифронтових регіонах.

Популярні

Новини по темі

У Києві працює ППО - КМВА

 • 50665 переглядiв

Повітряні сили попереджають про ворожі ракети на захід

 • 39199 переглядiв

На Київщині працює ППО - ОВА

 • 22909 переглядiв