hrafiky-vidkliuchen-na-dvi-hodyny-vvecheri-cherez-nehodu-znestrumlennia-u-6-oblastiakh-u-kryvomu-rozi-pislia-ataky-rf-vidkliuchennia-hazu-minenerho

Графіки відключень на дві години ввечері, через негоду знеструмлення у 6 областях, у Кривому Розі після атаки рф відключення газу - Міненерго

 • 31204 переглядiв

Сьогодні з 20:00 до 22:00 в Україні заплановані відключення електроенергії, через негоду без світла залишаться 173 населених пункти у 6 областях, через атаку рф - без газу 3 багатоквартирні будинки у Кривому Розі.

В Україні сьогодні застосування графіків відключень електроенергії попередньо планується з 20:00 до 22:00. Через негоду знеструмлено 173 населених пункти у шести областях. У Кривому Розі після ворожих атаки - без газу 3 багатоквартирні будинки. Про це повідомили у четвер у Міненерго, пише УНН.

Генерація і споживання

Учора через мережеві обмеження, викликані наслідками попередніх російських атак, для дотримання безпечної роботи енергосистеми у денні години оператор системи передачі зменшував виробництво електроенергії з ВДЕ у західному та південно-західному регіонах.

Під час проходження вечірнього максимуму навантаження через дефіцит генерації, причиною якого є масовані ворожі атаки на енергетичні об’єкти, застосовувалися обмеження споживачів.

Сьогодні застосування графіків погодинних відключень попередньо планується з 20:00 до 22:00

- повідомили у Міненерго.

Відключень не передбачено для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують 80% електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової постанови.

Негода

Через негоду на 8 ранку було знеструмлено 173 населених пунктів.

Зокрема, 66 – у Чернігівській області, 57 – у Київській, 38 – у Сумській, 9 – у Запорізькій, 2 – у Донецькій, 1 – у Дніпропетровській. Тривають відновлювальні роботи.

Учора у місті Київ під час негоди знеструмлювалися 414 установ та 335 житлових будинків. Усіх заживили.

Обстріли

Минулої доби у місті Кривий Ріг після ракетної атаки було пошкоджено газопровід. Відключено від газопостачання 3 житлових будинки (42 квартири).

Знеструмлення

У Чернігівській області відключилась повітряна лінія обленерго, в результаті чого знеструмилась підстанція та приєднані до неї побутові та промислові споживачі. Всіх заживили.

Ситуація на ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,18 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Імпорт та експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії - 27 671 МВт-год. Експорт відсутній.

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі