hovory-ne-hovory-krashche-misto-brovary-oleh-lisohor-pro-initsiatyvu-nardepiv-pereimenuvaty-yoho-ridne-misto

"Говори, не говори – краще місто Бровари": Олег Лісогор про ініціативу нардепів перейменувати його рідне місто

 • 85948 переглядiв

Люди, які народилися та живуть у Броварах, вже звикли до назви свого рідного міста, яка має історичне пояснення. Таку думку озвучив броварчанин, багаторазовий чемпіон світу та Європи з плавання Олег Лісогор в коментарі УНН.

Давно вже чув, що хочуть змінити назву славетного міста, в якому я народився, виріс, навчався, робив свої перші кроки в спорті. Я - категорично проти. По-перше, це особливо нічого не змінює і не на часі. По-друге, це заміна усіх документів і трата грошей. По-трете, звично казати з твердим закінченням та й історія каже, що це було місце, де збиралися майстри пивоваріння і від слова "бровари" - "пивовари", "бродіння" - пішла назва міста. Тож я, як і раніше, все одно буду казати: "Говори, не говори - краще місто Бровари 

- зазначив Лісогор.

Додатково

Нардеп з Броварів Роман Бабій в коментарі УНН зазначив, що Бровари - це історична назва, яку використовували ще задовго до радянського союзу.

"Бровари згадуються в такому написанні ще в документах 17 сторіччя. Отже, це не комуністичний термін і не назва присвоєна за часів радянського союзу. Це історична топонімічна назва, яка в минулому відповідала правилам написання. Далеко не завжди всі топоніми приводяться у відповідність до правил правопису, які час від часу змінюються", - зазначив Роман Бабій.

"А де вони відкопали, що Броварі?": що мешканці Броварів думають про ініціативу перейменування міста (відео)01.07.24, 14:36

Нагадаємо

Група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським зареєструвала у Верховній Раді постанову про перейменування Броварів на Броварі.

Місцеві жителі, з якими поспілкувався УНН, не підтримують цю ідею. Зокрема, вони не розуміють звідки, власне, взялася назва "Броварі", яка до того ж ще й не надто гарно звучить.

Також жителі Броварів говорять, що нардепам просто немає чим зайнятися. А такі суперечливі рішення зараз точно не на часі. До того ж перейменування міста потягне за собою додаткові фінансові витрати.

Це не декомунізація, а популізм – депутат Броварської міськради про можливу зміну назви міста 03.07.24, 15:20

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    21 з 22 ворожих "шахедів" знищено вночі над Україною

     • 32479 переглядiв

    Дніпро: зросла кількість жертв двох ударів рф

     • 23647 переглядiв

    Грози та спека: синоптики дали прогноз на сьогодні

     • 33196 переглядiв