holova-olimpiiskoho-komitetu-bakh-yde-u-vidstavku

Голова Олімпійського комітету Бах йде у відставку

 • 38424 переглядiв

Президент МОК Томас Бах оголосив, що не буде балотуватися на третій термін. 70-річний німецький юрист пояснив своє рішення потребою в нових лідерах та сімейними обставинами.

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах оголосив, що не збиратиметься залишатися на посаді керівника на третій термін. Про це пише DW, передає УНН.

Деталі

"Нові часи вимагають нових лідерів", — сказав 70-річний німецький юрист на 142-му загальному засіданні МОК у Парижі в суботу ввечері напередодні закриття Олімпійських ігор у неділю.

Бах, золотий олімпійський медаліст у командному фехтуванні 1976 року, є президентом МОК з 2013 року — це перший в історії олімпійський чемпіон, обраний на цю посаду.

Продовження його терміну перебування на посаді на третій термін і понад 12 років призвело б до зміни Олімпійської хартії, те, що Бах розглядав зробити нещодавно на 141-й сесії МОК у Мумбаї в жовтні 2023 року.

Але тепер він відмовився від цього, сказавши, що "у своєму віці я вже не найкращий капітан" і що він прислухався до "думки моєї родини".

Доповнення

Під час свого перебування на посаді Баху приписують те, що він підкреслив важливість сталого розвитку в заявках на проведення літніх і зимових ігор у своїй "Олімпійській програмі 2020". Він користується широкою підтримкою світових федерацій, які отримують користь від фінансування МОК і залежать від нього. При Баху МОК пишався тим, що інвестував 90% своїх доходів назад у спорт.

Він також зіткнулися з критикою, особливо на Заході, за залицяння до авторитарних правителів і диктаторів, серед яких президент Росії Володимир Путін на Зимових іграх у Сочі в 2014 році, північнокорейський диктатор Кім Чен Ин у 2018 році та китайський лідер Сі Цзіньпін.

Його також звинувачували в тому, що він закривав очі на спонсорований державою російський допінг, і критикували за його очевидне небажання заборонити російським і білоруським спортсменам брати участь у Парижі 2024 року після повномасштабного вторгнення Росії в Україну .

"Оголошуючи про свою відставку, Бах використовує інший підхід до тих правлячих еліт, у близькості яких його звинувачують", — прокоментувала цю новину німецька газета Leipziger Volkszeitung.

МОК звинуватив Росію у гендерному скандалі з алжирською боксеркою06.08.24, 01:48

Популярні

Новини по темі

Голова Олімпійського комітету Бах йде у відставку

 • 38424 переглядiв