ukenru
hlava-medzhlisu-chubarov-ne-vykliuchaie-novu-khvyliu-mobilizatsii-krymchan-v-armiiu-rf

Глава Меджлісу Чубаров не виключає нову хвилю мобілізації кримчан в армію рф

 • 25889 переглядiв

Голова Меджлісу кримськотатарського народу попереджає про можливу нову хвилю примусової мобілізації кримчан, у тому числі кримських татар, до російської армії для участі у війні проти України.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров не виключає нову хвилю мобілізації кримчан до російської армії, зокрема кримських татар. Про це він написав у своєму Telegram-каналі, посилаючись на отриману ним інформацію про зустріч голови підконтрольного російській владі Духовного управління мусульман Криму та Севастополя Еміралі Аблаєва з російським міністром МВС Криму Ігорем Іларіоновим, передає УНН.

За словами Чубарова, під час зустрічі Аблаєв узяв на себе зобов'язання "сприяти залученню кримських татар до участі у війні РФ проти України".

"Під час зустрічі, яка не висвітлювалася в медіа, обговорювалося питання про збільшення мобілізації чоловіків призовного віку, які проживають в окупованому Криму, до складу російської армії... Відомо, що Еміралі Аблаєв взяв на себе зобов'язання організації заходів, які, на його запевнення, "сприятимуть залученню кримських татар для участі у спеціальній військовій операції", – написав Чубаров.

Щонайменше 36 незаконно засуджених кримських політв'язнів потребують негайної меддопомоги - омбудсмен27.03.24, 15:09 • [views_0]

Додамо

За даними "Крим. Реалії", у лютому голова правління Кримськотатарського Ресурсного Центру Ескендер Барієв прогнозував, що після виборів президента рф ситуація з мобілізацією на окупованих територіях України, зокрема у Криму, погіршиться.

У січні у ГУР МО України заявили, що активізація примусової мобілізації, до якої вдаються російські сили на окупованих територіях України, викликана необхідністю покривати втрати особового складу та зниженням підтримки війни серед російського населення.

Перед цим правозахисна організація Human Rights Watch у своєму звіті заявила, що російська влада продовжує примусово мобілізувати до своєї армії українців на окупованих нею територіях України. Правозахисники наголосили, що така практика "військовий злочин".