henshtab-za-dobu-124-boi-tretyna-na-pokrovskomu-napriamku

Генштаб: за добу 124 бої, третина - на Покровському напрямку

 • 31956 переглядiв

На фронті відбулося 124 бойових зіткнення, з них 41 - на Покровському напрямку. Ворог завдав 5 ракетних і 65 авіаударів, здійснив 4673 обстріли.

На фронті минулої доби сталося 124 бої, третина з яких - на Покровському напрямку, п'ять - у районі Вовчанська на Харківському напрямку, на кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог зберігає військову присутність, з території рф активно застосовував авіацію, повідомили у Генеральному штабі ЗСУ у зведенні на 8 годину 12 серпня, пише УНН.  

Протягом минулої доби зафіксовано 124 бойових зіткнення

- повідомили у Генштабі.

За уточненою інформацією, за вчорашній день противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ракетних ударів, застосувавши 18 ракет, 65 авіаційних ударів (задіяв, зокрема, 107 КАБ), здійснив 4673 обстріли, 129 з них - із реактивних систем залпового вогню.

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали дев’ять ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ (озброєнню та військовій техніці), уразили два пункти управління, три артилерійських системи, склад боєприпасів та три інших важливих об’єкта російських загарбників.

Ситуація за напрямками на ранок така:

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії. Тут відбулося п’ять бойових зіткнень в районі Вовчанська.

На Куп'янському напрямку кількість боєзіткнень становила десять ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Піщаного, Берестового та в напрямку Глушківки.

На Лиманському напрямку наші війська відбивали 21 штурмову дію окупантів в районах населених пунктів Макіївка, Невське, Новосадове та в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито вісім атак поблизу Івано-Дар’ївки, Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 11 спроб противника прорвати нашу оборону в районах Часового Яру, Калинівки та Іванівського.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив вісім атак. Зусилля зосереджував у районах населених пунктів Залізне, Дружба та Нью-Йорк.

На Покровському напрямку наші захисники відбивали 41 атаку. Основні зусилля ворог зосередив у районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Желанного, Орлівки та Миколаївки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Костянтинівки. Загалом ворог шість разів намагався прорвати оборону наших військ на цьому напрямку.

На Времівському напрямку окупанти здійснили дві атаки наших позицій у напрямку Водяного та Рівнополя. Противник Успіху не мав.

На Оріхівському напрямку відбулось чотири, безуспішних для ворога, боєзіткнення неподалік Малої Токмачки та Новоданилівки. 

На Придніпровському напрямку втрат позицій та територій не допущено. Українські воїни успішно відбили вісім атак російських загарбників.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Оперативна обстановка без суттєвих змін.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, з території рф активно застосовував авіацію, здійснював обстріли прикордонних населених пунктів.

"Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам значних втрат в техніці та живій силі, виснажують наступальний потенціал ворога вздовж всієї лінії фронту та у тилу", - наголосили у Генштабі.

Ще плюс 1080 окупантів і 3 танки: Генштаб оновив дані про втрати ворога12.08.24, 08:00

Популярні

Новини по темі

Генштаб: за добу 124 бої, третина - на Покровському напрямку

 • 31956 переглядiв

На Херсонщині через атаки рф є загиблий та 11 поранених

 • 30764 переглядiв

Переважно сухо і до до 31°: прогноз погоди на сьогодні

 • 21274 переглядiв

Пожежу на території Запорізької АЕС ліквідовано, - голова ОВА

 • 32899 переглядiв

Канцлер Австрії закликав до деескалації після пожежі на ЗАЕС

 • 102286 переглядiв