heneralnyi-shtab-roziasniuie-poriadok-naboru-dobrovoltsiv-do-lav-zbroinykh-syl-ukrainy

Генеральний штаб роз'яснює порядок набору добровольців до лав Збройних Сил України

 • 22658 переглядiв

Генеральний штаб Збройних сил України роз'яснює процедуру набору добровольців, яка передбачає онлайн-платформи вакансій, територіальні центри комплектування, співбесіди, медико-психологічний відбір, базову підготовку та направлення до першочергових або непершочергових військових частин за письмовою згодою командирів.

Роз’яснення Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України щодо рекрутингу добровольців. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Деталі

У відповідь на нещодавно опубліковані відеоматеріали в інтернеті, Головне управління персоналу Генерального штабу ЗС України надає роз'яснення стосовно порядку залучення громадян, які бажають добровільно вступити до лав ЗСУ під час мобілізації за письмовими згодами від командирів військових частин.

Процедура залучення добровольців:

1. Онлайн-платформи для пошуку роботи: Громадяни України можуть дізнатися про вакантні посади в Збройних Силах України через такі онлайн-платформи, як Lobby X, Work.ua, Robota.ua та OLX робота.

2. Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП): Кандидати отримують інформацію про доступні вакансії через ТЦК та СП, рекрутингові центри видів (родів) військ та центри рекрутингу при ЦНАП.

3. Співбесіда та письмова згода: Після співбесіди з уповноваженими представниками військових частин, кандидати отримують письмові згоди (рекомендаційні листи) від командирів військових частин пріоритетного комплектування.

4. Медичний та психологічний відбір: Після отримання письмової згоди, кандидати проходять професійно-психологічний відбір та медичну комісію (ВЛК) у ТЦК та СП.

5. Базова підготовка: Кандидати направляються до навчальних військових частин для проходження базової загальновійськової підготовки, після чого вони призначаються до військових частин відповідно до отриманої письмової згоди.

Пріоритетні та непріоритетні військові частини:

- Пріоритетні частини: Генеральний штаб ЗС України регулярно оновлює інформацію про військові частини, які є пріоритетними для комплектування особовим складом.

- Непріоритетні частини: Командири військових частин непріоритетного комплектування мають порушувати клопотання з обґрунтуванням та списками кандидатів до відповідних органів військового управління. Ці органи узагальнюють інформацію та направляють її до Генерального штабу ЗС України для отримання дозволу на призов та направлення до військових частин непріоритетного комплектування після базової підготовки.

В армії співвідношення добровольців та мобілізованих становить 1:3 – Міноборони12.06.24, 14:32

Популярні

Новини по темі

ВМС України знищили 28 російських кораблів - Плетенчук

 • 27193 переглядiв

У Польщі збудували базу для американських військових

 • 13170 переглядiв